Základní škola a Mateřská škola Rohatec

Jídelníček - karta strávníka Žákovská knížka škola škola 518 359 263 mateřská škola mateřská školaa 511 117 865 jídelna jídelna 518 359 252

Družina / Činnost družiny

Indiánskou stezkou 2020/2021

V letošním školním roce čekala na děti ve školní družině indiánská výzdoba. Na zdech visel totem, indiánské teepee s pravidly, lapač snů, indiánská čelenka a další výzdoba, která již dětem napověděla, že letošním tématem naší celoroční hry  je téma, které jsme nazvali  „ Indiánskou stezkou „. 
Než společně vyrazíme na dobrodružnou cestu, čeká na děti mnoho úkolů. Naši indiáni se musí nejdříve seznámit nejen mezi sebou, ale i se školní družinou, celou školou
a také s indiánskými pravidly. Po rozdělení do tří kmenů, si musel každý kmen vymyslet svůj název, zvolit barvu svého kmene a svého náčelníka.  A tak máme v družině kmen Apačů, Mohykánů a Lovců. 
První velkým úkolem všech kmenů bylo vytvořit indiánský totem. Každý z kmene se zapojil a všem kmenům se totem, který bude zdobit chodbu naší školy po celý školní rok moc povedl. Na nástěnku vytvořil každý indián pomocí otisku ruky svou „ podobiznu „ a také vyškrabal krásný podzimní obrázek.  
Přestože bylo naše putování po pár týdnech přerušeno z důvodu nepříznivého vývoje epidemiologické situace v ČR, stihli si ještě naši indiáni každý nazdobit svou indiánskou roušku. Roušku s obrázky teepee, kaktusů, lapače snů a šípy dostali všichni indiáni a společně si je vybarvili fixi na látku podle vlastní fantazie. 
Už se všichni těšíme na další společná dobrodružství.
                                                                       Mgr. Hana Okáníková                       

Chtěla bych touto cestou moc poděkovat Igoru Ožvoldovi za věnování  látky na podšití roušek a také náš obrovský dík patří Hance Hlucháňové za rychlé a precizní ušití více jak 30 roušek.            
                                                                                              DÍKY.
 

Fotogalerie

Základní škola a mateřská škola Rohatec, příspěvková organizace
Fakultní škola Pedagogické fakulty UP v Olomouci
Školní 50, 696 01 Rohatec

Sekretariát 518 359 263

Mateřská škola 511 117 865

Školní jídelna 518 359 252

Školní družina 518 325 098